THE INTERWEBS ARE ALIVE WITH THE SOUND OF MUSIC  
Music On/Off | Zucchero – Il Volo

Zangles in Zeeland, van klassiek tot hardrock


Gastenboek

Neem een kijkje in mijn gastenboek en voeg je eigen reactie ook toe.

Leuk om van je te horen!

Ana Rossi

gastenboek zanglerares reviews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Lieve Ana ,
  Wat ben ik dankbaar dat ik jou ontmoet heb . Zoveel mensen heb ik aangehoord , en jij weet precies de techniek uit te leggen over alles wat bij het zingen hoort . Ik wens iedereen jouw kennis over zang toe .
  Als iemand echt serieus wil leren zingen , dan ben jij de allerbeste coach die met heel haar hart iemand op tilt om ook echt goed te worden .
  Liefs Orsaya

  • Lieve Orsaya, bedankt voor je mooie woorden, het betekent veel voor mij, ik ben blij dat je ook naar mij bent gekomen, want zo kan je hetzelfde werk verder blijven doen,je hebt veel passie en geduld, je bent zo’n mooie getalenteerde zangeres en coach en ik weet zeker dat veel studenten veel geluk zullen hebben om ook van jou te leren, Hasta Luego Bonita tot morgen.x

 2. Ik ben heel blij dat ik Ana heb leren kennen en ze heeft echt enorm goed zangles! Ze hoort echt alles en met veel geduld leert ze je de juiste techniek. Ze is vooral ook heel lief en je voelt je echt op je gemak bij haar. We hebben plezier maar toch niet zo dat het van je lestijd afgaat, ze benut de tijd echt optimaal, dat is heel fijn Ana. Het is een feest bij haar te mogen les volgen! Ana we boffen met jou! Dankjewel en tot gauw!

  • Bedankt lieve Leen voor je waardering en vastberadenheid, je bent een van die studenten, dat je er hoe en wat gebeurd je ,zult zorgen dat je op tijd zou zijn en nooit een les zou missen, ik heb genoten van elke minuut luisteren naar je mooie stem en kijkend naar dat mooie gezicht, ik beschouw mezelf als een geluksvogel, ik heb de beste studenten die elke leraar zou wensen. knuffels en tot het volgende keer.x

 3. Wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb, Ana!
  Op zoek naar iemand die zangles geeft, maar niet volgens een strak programma wat iedereen moet volgen, kwam ik op je site terecht.
  Via mail en telefoon een afspraak gemaakt voor eerste kennismaking. Ik was goed zenuwachtig, maar dat was snel over.
  Je gaf me het gevoel dat ik veel leren kon, en dat is ook zo!
  Allerlei technieken heb ik aangeleerd en mijn stembereik is nog een beetje groter geworden. Een krachtig stemvolume heb ik ontwikkeld.
  Als ik zing, ben ik veel zelfverzekerder dan vroeger. (Het kan nog beter hoor?)
  Het is gezellig tijdens de les en ook zijn we serieus bezig..
  Het lijkt me leuk om allerlei verschillende stijlen te proberen, dus ik ben nog niet uitgeleerd.
  Aanbevolen voor echt leuke zangles!

  • Lieve Caroline, Ik ben ook blij dat je naar me toe bent gekomen, ik geniet zo veel van je stem, als je eenmaal je mond open doet, klinkt het alsof alle engelen samen zingen, een geweldige sopraano die zonder problemen haar stem register kan wisselen bij de Alto ook, en wij zijn nog niet klaar met lessen , ik denk dat je over een paar maanden op 5 octaven zult zingen , het is niet normaal hoe snel je leert… je bent geweldig en heel lief.. bedankt voor je opmerkingen, ik waardeer het heel veel,knuffels.x

 4. Een hele fijne ervaring de zanglessen bij Ana.
  Best wel een stap als je beslist meer met je stem te willen doen en dus een goede zangcoach zoekt.
  Nou, ik raad het iedereen aan!
  Al heel snel voelde ik met ontzettend op mijn gemak.
  En na nog maar een aantal maanden heb ik echt al vooruitgang geboekt. Ja, ik blijf de zanglessen zeker nog een tijd volgen. Zo fijn om lekker te kunnen zingen. Plus is het ook nog eens goed voor lichaam en geest.
  Daarnaast is Ana naast een super zangcoach ook nog eens iemand waarbij we regelmatig tijdens de zanglessen, pijn in de kaken en buik hebben van het lachen.
  Kortom Ana is een lieve, leuke, oprechte en waardevolle zangcoach!

  • Bedankt voor je reactie Nicole, ik waardeer elk moment dat we samenwerkten, inderdaad hebben we hard gewerkt en hard gelachen tot we krampen kregen..omg: (One eyed chicken-effect) en we zijn nog steeds niet klaar..lol..je hebt veel geleerd in de korte tijd, en blijf me verrassen met je wilskracht, kan, niet wachten tot ik je weer zie..hugs x

  • Bedankt Patty ! bedankt voor je waardering, vroeger zei je terug in de tijd dat ik je inspiratie was, maar ik kan je nu met volle mond zeggen dat je ook mijn inspiratie bent geworden, en je weet waar ik het over heb,Ik ben zooooo trots op je, je bent een echte krijger met een geweldig talent, ik kan niet wachten om je op het podium te zien staan en de liedjes van Within Temptations te zingen..x

 5. Ik kan het mij nog heel helder terug voor ogen halen. In september 2019 ging ik voor het eerst op test, om te ontdekken of ik de X-factor had. Ana gaf een fantastische uitleg over hoe de zanglessen werken, en vooral over hoe echt zingen werkt.

  Sinds ik dit jaar ben begonnen met de zanglessen heb ik het elke keer heel erg naar mijn zin, en achteraf denk ik “Was ik maar eerder gestart, bijvoorbeeld al in 2019 of 2020”.

  Ana geeft een fantastische uitleg bij elke les, en begeleid super goed waarbij nodig. Er is geen enkele vraag die onbeantwoord blijft. Het is ook heel fijn om zangles te volgen bij Ana omdat je van haar volledige oprechte aandacht krijgt.

  Ik kan mij nergens anders een betere zangles wensen, want Ana is ontzettend goed. Ik ben daarom ook heel blij dat ik zanglessen volg bij Ana.

  Bijvoorbeeld: In het begin leerde ik hoe ik door mijn buik moest ademen, en was ik met mijn stem heel erg laag (in de grond gezakt), en nu ga ik elke week steeds hoger en hoger. Voor dat ik het wist leerde ik om te zingen op het strottenhoofd, en daar krijg ik nu op heden super goeie uitleg over en ik leer het super goed dankzij Ana.

  Wat ik bijvoorbeeld al heb geleerd in een paar maanden:

  Je start eerst met de ademhaling, oefenen om door de buik te zingen, oefenen met noten op de piano, kijken welke liedjes bij jou passen, ook wordt er gekeken naar je stembereik, oefenen met teksten van liedjes, oefenen op de piano met noten voor het strottenhoofd, passend liedje uitzoeken voor het beginnend leren te zingen op het strotten hoofd met perfecte hulp en uitleg, oefenen met de lax-vox en de techniek ervan van te voren uitgelegd, veel oefenen met het passend liedje op de lax-vox, daarna zingen en op het strottenhoofd zingen bij de hoge noten, veel hulp bij articulatie, juiste manier van hoe je noten haalt en correct zingt, hoe je met de ademhaling de juiste kracht en balans houdt, hoe je met gevoel zingt en hoe het werkt om hoog en laag te zingen.

  Je krijgt bij alles perfecte uitleg, en leren zingen op het strottenhoofd vind ik persoonlijk heel leuk om te leren. Zeker met de hele goeie en rustige uitleg werkt dit heel fijn.

  Ik ben zeker heel erg tevreden over de zanglessen en ik wil Ana heel erg bedanken hiervoor! Je bent geweldig in je vak, en je kunt fantastisch zingen.

  Ik voel mij helemaal op mijn gemak bij de zanglessen en ik krijg er meer zelfvertrouwen en zelfkennis van.
  Dankjewel hiervoor! 🙂

  • Hallo Lorenzo, wat leuk om te lezen en om te weten hoe je echt voelt over de zanglessen, ik zeg altijd om de een of andere reden dat ik ook geluk heb dat ik goede studenten krijg, en het succes en de resultaten gelden voor beide kanten, het maakt niet veel uit hoe goed of hard ik werk, het zou niet lukken als je het niet serieus nam en het huiswerk deed, Op die moment ik ben nu heel blij en het geeft me een betere motivatie om te blijven doen waar ik het meest van houd. bedankt voor het delen van je ervaringen op mijn website, dat zal de nieuwe studenten helpen om de eerste stap in de zanglessen te zetten, en ik kan altijd terugkijken en af en toe lezen met een grote glimlach op mijn gezicht. knuffels van mij knapperd.x

 6. Ana Rossi
  Je bent echt geweldig. Op latere leeftijd heb ik nog zangles genomen bij jou en je hebt mij vooruit geholpen en zelfvertrouwen gegeven. Dankjewel daarvoor. ❤️?

  • Graag gedaan, over het latere leeftijd gesproken, je bent niet oud, je bent een echte schoonheid met een stem van goud,je hebt hard gewerkt en ik koster elke moment van het les.
   Ben blij dat je mijn leerlingen was,hou je goed lieverd,ik mis je.x

 7. Mijn dochtertje van toen, 5 jaar had 2,5 jaar geleden een droom…… ze wilde zingen. Na lang zoeken kwamen we bij Ana Rossi uit. Een geweldige zangeres die ook les geeft. Doordat Ana veelzijdig en allround is met haar zang en muziekstijl sluit dat perfect aan bij mijn dochtertje.Gezien ze op haar leeftijd nog niet goed weet ze wil en kan. Mijn dochtertje is heel gedreven en doet haar uiterste best om alle technieken onder de knie te krijgen.

  In het dorp werd een talentenjacht gehouden voor kinderen tot 14 jaar. Mijn dochtertje wilde graag laten zien wat ze geleerd heeft bij Ana. Ana stelde het vertrouwen in haar dat ze dit kon. Dit vertrouwen gaf mijn dochtertje het zelfvertrouwen om daadwerkelijk mee te doen aan de talentenjacht. Uiteindelijk wint mijn dochtertje de talentenshow met 6 jaar.

  Dit is een van de dingen ik mooi vind van Ana, het gaat verder dan zangles. Ze geeft haar leerlingen coaching waar ze de rest van hun leven mee verder kunnen.

  Ana geeft haar de impulsen en de juiste motivatie geeft om verder te gaan met zingen. Geen les is hetzelfde en er is een tijd om serieus te zijn maar er word ook veel gelachen samen. Het is daarom een van de redenen dat mijn dochtertje zingen
  volhoud. De andere reden is dat ze zingen natuurlijk heel leuk vindt en dat ze er veel plezier bij heeft.

  Inmiddels is mijn dochtertje 8 jaar en gaat haar derde jaar in met zangles bij Ana Rossi.
  En…. zingen kan ze! Ze zingt Nederlandse, Engelse, Portugese, en Spaanse liedjes. Van Marco Borsato Samen voor altijd, Sia-Cheap Trills, Celine Dion-A new day has come, Marc Antony-Viver mi vida, Gusttavo Lima-Balada, Kathy Perry-Roar enz….
  Ze kan haar zang-technieken allemaal. Ze moet nog veel leren maar ze gaat met grote sprongen vooruit. Ze vind het nog steeds leuk bij Ana en ondertussen groeit ze met zingen.

  • Wat leuk om al die goede opmerkingen over de zanglessen te lezen, ik kan het niet beschrijven, dat geeft me kracht en reden om door te gaan, het is leuk werk maar tegelijkertijd niet zo gemakkelijk als het gaat om de technieken. Hoe kan ik het uitleggen een kind van 5 jaar oud de Glissando..lol, maar op de een of andere manier zijn we geslaagd, niet een keer, niet twee keer maar een paar keer, daagden we het onmogelijke uit. Heel erg bedankt voor je vertrouwen en waardering.

 8. Hey Ana,
  Ik beveel jou aan, want je hebt de rust mee als je les geeft. Je bent eerlijk en duidelijk. Zenuwen hebben is bij jou niet nodig. Jij loodst je leerlingen er zo doorheen, met een grap of een anekdote. Daarnaast is het ook altijd erg gezellig. Met jouw jarenlange ervaring heb je alles snel door van je leerlingen, waardoor er direct verbeteringen plaats kunnen vinden. Dank je wel Ana. Dikke knuffel van Joyce

  • Dat is leuk om te horen, bedankt Joyce voor je reactie, ik ben zo trots op je, je kwam hier binnen als een bange vogel en nu als je de mond open doet en begint te zingen, klink je alsof je in het podium bent geboren, zo snel en zo goed, het is ongelooflijk, en we zijn nog niet klaar mooie meid.dikke knuffel.

 9. hallo Anna, hoe gaat het me je.mijn vriendin liet me uw website zien, heel mooi,en zo ben je,een lieve geweldig vrouw met een mooie persoonlijkheid en geduld, ik had geluk dat ik jou vondt .i heb zoveel geleerd van you.En ik wil nog terug komen , ik mis je grapjes en je mooie stem. Wij wensen u succes en tot ziens.liefs van ons.

  • Hallo Richard,met mij is goed,dankje,en met jullie? bedankt voor jullie commentaar; je ben altijd welkom en hou je goed,ik mis jullie ook.
   big hugzzz voor jullie.grt.Ana

 10. Lieve Ana, ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat ik van je geleerd heb. Ik weet nog hoe zenuwachtig ik was de eerste keer, maar dat was nergens voor nodig. Je bent een enthousiaste, geduldige en begripvolle vrouw. Als ik iets niet begrijp of me onzeker voel, kan ik dat gewoon aangeven. Dat maakt jouw lessen zo fijn. Naast kennis heb je me ook meer zelfvertrouwen gegeven en je moet weten hoeveel ik dat waardeer. Ik hoop nog lang met je verder te kunnen gaan. xxx

  • Heel lief van je,bedankt Vera ! je weet het dat ik geniet van je stem.
   Je zingt als een Engel,en er is geen reden voor onzekerheid,je werkt hard
   en soms kan geen tips meer geven..lol..je weet het hoe dat moet zommar.
   Ben blij dat je terug bent kanjer..tot het volgende week.xxx

 11. Hey Ana!
  Ik wil je bedanken voor de leuke en leerzame zanglessen! We hebben plezier en ik leer iedere keer weer wat bij door je duidelijke uitleg en voorbeelden. En niet alleen op het gebied van zingen kun je me nog veel leren en ben ik je dan ook erg dankbaar, je bent een heel mooi mens met een groot hart!
  Ik kijk weeral uit naar de volgende!
  Xxx Deborah

  • Hallo Lieve Deborah;Bedankt voor je mooie worden.
   Ik ben blij dat je tevreden bent.Eelke keer met ons is een feestje,
   Veel werk ook,maar alles wat wij doen bij de les,doen wij met hart en ziel.
   tot het volgende les.xxx

 12. Hey Ana,

  I just want to take a moment to tell you how much I appreciate all the time and energy you spend on learning me so many new techniques. Thanks to you I finally believe I can go into the directions I want to go. Finding someone who could learn me “metal techniques” seemed to be an impossible task, but you where able to do it! Near that, you gave me so much confidence and really motivated me to try singing and preforming again! Thankyou, Ana, you are amazing!

  Kind regards,
  Kelly

  • Hello my dear Kelly,i am honored to work with you.
   You are the most intelligent amazing and talented young woman i ever seen till now.
   You have been working hard,and i am absolutely sure,One day you will be standing
   on the podium,proud,strong and ful of passion,singing your own songs at your own style.
   You make me proud as teacher,and i can,t wait to see you on the stage.
   You are More,much more then Good Enough….never forget that…you are unique !!!!
   big hugzzz…xxx

 13. Hallo Ana,I am will write this in english so your family can read it too.i just want to let you know,how thankful i am for what you have lerned to me.you are an great teacher with an great personality,you helped me at the most difficult time of my life,you gave me something that no one else can give.you gave me wings to fly Ana. hou van je. veel liefs en een dikke kus Lisa.

  • Hello my dear Lisa,thank you for wonderful compliments,i am blessed to get to work with you
   and sure very proud for what you have complished.
   Give my love to your mom and your brother.
   hugzzz.Ana

 14. Ciao cara Ana, complimenti, je website zit mooi in elkaar! goede informatie. Dank voor de zanglessen, in enkele lessen heb ik een stuk techniek geleerd en dat heeft me bijzonder geholpen. I’ll be back for more!!

  • ciao bella,e molto grazie per i complimenti,wij hebben een leuke tijd gehad samen,en zeker ik mis je,je bent altijd welkom
   en see you soon.hugzz

 15. Hey sweet Ana.
  Zo blij dat ik je heb gevonden! ik voel dat ik nog zoveel veel van je kan leren! het is altijd gezellig bij je en voel me thuis 🙂 Keesha heeft het ook zo naar haar zin bij je! We maken gauw weer een afspraak hoor! your site looks great! you are an amazing sweet, en loving person, thanks for being there !!! big kiss Wendy see you soon xxx

  • Hallo Wendy,bedankt voor je compliment,ik vind het ook heel leuk met jullie samen werken,en ik ben blij det jullie tevreden zijn…ik zie julle volgende keer,big hugzzz en liefs:Ana

  • Bedankt Aaron,ik heb ook gezien en gehoord afgelopen keer dat je techniek is veel beter dan jaren terug,zeker je heb goed gedaan.hou je goed en succes met je nieuw uitdagings.liefs Ana

 16. Hi Ana,

  Real good website, I like it.
  But now a bit more curious of how your voice sounds.
  And euh, if you need a drummer for any kind of project that might be within my taste, I will be there to help you out!!!

  Grtz,

  RUDETHEDUDE

  • Bedankt,ik zal je laten weten..if you scroll down to the end,you will see 4 songs,thats me singing,is not exactly my style of music,i sing,there is more to come in the future,stay in touch.