Skip to main content
THE INTERWEBS ARE ALIVE WITH THE SOUND OF MUSIC  
Music On/Off | Nightwish – Everdream

Zangles in Zeeland, van klassiek tot hardrock


Opleiding

zingen is gezond

Toen ik jong was studeerde ik aan het vocal en jazzballet lyceum in Rome, Italië. Daarna ben ik afgestudeerd als mezzo sopraan klassiek zangers, maar ik hoorde altijd overal rock muziek.

Nadat ik een paar jaar in Nederland had gewoond besloot ik om weer een opleiding te gaan volgen, maar nu in de rock richting. Ik nam zanglessen aan de Rock Academy in Tilburg, en ook privé zanglessen aan de South Dakota Rock School.

Daar heb ik een techniek ontwikkeld die gemakkelijker en sneller is, en die me heeft geholpen bij het zingen van verschillende songs, van klassiek over pop en soul tot rock en hardrock. Op basis van mijn ervaringen als professionele allround zangeres, en mijn studies, heb ik besloten om zanglessen te gaan geven, om te beginnen met lesgeven. En niet zonder resultaat. Mijn leerlingen hebben binnen een korte tijd alle technieken geleerd die ze nodig hebben om beter te presteren.

Lesgeven en leren gaan hand in hand

is wat ik altijd zeg. Daarom ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste zangtechnieken en ik probeer voortdurend zelf meer te leren, zodat ik mijn nieuwe kennis kan gebruiken en mijn lesmethode kan verfijnen.


Rockacademy Tilburg

Ana Rossi zingt

Let it Be
La Solittudine
What’s a Woman
La Malaguena